Vuil in ruil voor een maaltijd ;)

Iedere 14 dagen moet, nee mag de grijze container aan de straat gezet en nu al een jaar lang is ie ook iedere keer goed gevuld.

Morgen mag ie weer naar buiten en vanochtend zag ‘k dat er vrijwel niets, nou ja hij was nog niet voor een derde gevuld, inzat. Toen dan ook Knieperzoon apte dat ie als luie student graag vanavond een hapje mee wilde eten, lees: gewoon een complete warme maaltijd voorgeschoteld krijgen, belde de manlief hem om te vertellen dat ie best mocht komen eten als ie maar een donatie deed in onze kliko. (heel verkapt zetten we hem dus gewoon aan het werk in zijn eigen tuin of schuur om de restanten als verfemmers, piepschuim en andere van de verhuizing nog overblijvende zooi op te ruimen šŸ˜‰Ā  )

images

Zoon was overigens best blij om zo gemakkelijk van de rommel af te komen, in de buurt waar ie nu woont wordt gebruik gemaakt van ondergrondse vuilcontainers en dat werkt nu net even iets lastiger.

 

Advertenties

9 thoughts on “Vuil in ruil voor een maaltijd ;)

 1. ingrid (se) schreef:

  Mogen piepschuim en plastic emmers bij jullie bij het gewone afval? Dacht plastic in ieder geval apart en misschien piepschuim ook wel. Wij wonen nu in Zweden op een eiland en hebben zelfs hier met 1500 inwoners een millieustraat en aparte containers voor plastic en zo naast onze eigen groen en restafval containers. Ongelooflijk wat je elke week aan plastic en papierafval hebt!

 2. VeggieMo schreef:

  Hier hebben we een gft bak, een papierbak, zakken voor plastic afval en een restcontainer. We hebben een kleine restcontainer en dan betaal je 3,50 voor een leging. Een grote container kost dacht ik bijna 6 euro voor een leging. Ik vind het soms best een gedoe al dat afval scheiden. Dus verzamel ik het op de dag en breng het ’s avonds naar de containers. Wordt een zootje in de keuken, maar de containers staan te ver weg om steeds naar toe te lopen omdat ze niet dicht bij een deur kunnen staan hier.

 3. Petra schreef:

  Verfemmers zijn chemisch afval.. Net als doeken met terpetine, kwasten en gebruikte terpetine, bakjes en rollers.

  Overigens is de enige container die naast het vastrecht geld kost bij ons de restafvalcontainer.. 13 euro per keer dat we die aan de weg zetten. Die van ons is slechts drie of vier keer per jaar.. Demaden kruipen eruit, dat is mussenvoer, als ik wegga zet ik de bak open en als ik een werkdag later thuiskom is alles weg.

  • ingrid (se) schreef:

   Verfemmers e.d. zijn GEEN chemisch afval als er geen resten (vloeibare) verf inzitten. Dat soort dingen werd bij ons toen bij de chemocar geweigerd. Ingedroogd was het geen chemisch afval meer! Beetje rare gedachte,maar zal dan wel.

 4. Rob Alberts schreef:

  Sinds ik plastic apart mag aanbieden heb ik bijna geen restafval meer.

  Opgeruimde groet,

 5. kliefje schreef:

  Oh, wij hebben van die ondergrondse containers en ik ben er blij mee juist! Hoe vaak ik vroeger mijn bak niet vergeten ben en dan weken zat te kloten met mijn zakken die ik niet kwijt kon? Pffff…

 6. liesbet schreef:

  Piepschuim, emmers van verf,…. mogen hier niet in de grijze restafvalcontainer maar moeten naar het containerpark gebracht worden. Naast een grijze container voor restafval, hebben we ook een groene voor groenten- en tuinafval. Grijze container laten leegmaken kost 3.5 euro per lediging, groene container kost 2.5 euro. De ene week worden de restafvalcontainer geleegd, de andere week de groene containers. Eenmaal per maand kunnen wij ons papier en ons glas buitenzetten voor de ophaling. Om de veertien dagen wordt ook het pmd afval (blauwe zak) opgehaald.

  Normaal gezien zetten wij ongeveer drie keer per jaar een restafvalcontainer buiten maar sinds onze dochter voor ons jongste kleinkind is overgeschakeld op wegwerpluiers ipv stoffen luiers, zijn we genoodzaakt om de restafvalbak frequenter buiten te zetten. De groencontainer hebben wij nog nooit gebruikt
  omdat we een grote composthoop achteraan in de tuin hebben.

  Pmd zak heb ik nog nooit buitengezet aangezien ik pmd afval opspaar en dan meeneem naar het containerpark. Tot nu toe hebben wij recht op 12 gratis stortbeurten per jaar op het containerpark. Bijkomende stortbeurten moeten wel betaald worden. Wij komen tot nu toe, toe met die 12 gratis stortbeurten maar er is wel sprake van om het containerpark betalend te maken en om de glasophaalronde af te schaffen.

  Onlangs las ik ook dat er in bepaalde wijken gestart is met een proefproject waarbij er geen restafval meer zal worden afgehaald maar dat er centrale ondergrondse containers zullen komen waarin dan het restafval en apart groenafval zal kunnen gestort worden. Deksel van die ondergrondse containers zou dan met een kaart met chip moeten geopend worden zodat het storten van afval kan geregistreerd worden. Tja, besparing want dan zullen de afhaalrondes van restafval, groenafval, glas,papier….verdwijnen wat wellicht goedkoper zal uitvallen.
  Bij dergelijke nieuwe maatregel wordt er wel geen rekening gehouden met mensen die niet of minder mobiel meer zijn en beroep zullen moeten doen op ‘anderen’ om het afval op de afvalplaats te gaan afleveren. Zelfs voor iemand die nog mobiel is, maar geen auto heeft, zal het moeilijk worden om het afval te gaan afleveren….. Ik zie mezelf toch ook niet 5 km ver rijden met de fiets rijden (en terugkeren) met restafval op de bagagedrager…

 7. Villasappho schreef:

  O die ondergrondse dingen hebben ook voordelen. Niet het gezeik dat je buren illegaal komen dumpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s