Nog even afzien

Ondanks het ‘kleine voorschot’ dat ‘k het afgelopen weekend op de vakantie nam, lijken de drie weken voor mijn vakantie echt begint nog eindeloos. Het is ook niet nogal wat om pas in augustus echt vakantie te hebben. ’s Avonds om half negen begint het dan alweer donker te worden en hoewel onze lampjes op zonne-energie overdag nog heel goed kunnen opladen, geven ze net te weinig licht om tot een uurtje of 11/12 in de postzegel een boek te kunnen lezen. En laat dat nou voor mij één van de heerlijkheden zijn die bij vakantie horen 😉

Zo wie zo, die hele zgn. vakantiespreiding mag wat mij betreft afgeschaft worden.Wie heeft verzonnen dat de eerste helft van een werkjaar 7 maanden moet duren en de tweede helft nog maar 5 maanden, da’s vast een workaholic geweest die niet weet wat ie met ‘vrije tijd’ aan moet.

images

OK dat er een weekje van de vakantie nog in augustus valt, dat kan ‘k nog wel aan maar dat de vakantie pas in augustus begint?

U begrijpt, ik ben er niet blij mee dat ‘k nog drie weken moet wachten voor ‘k eindelijk vakantie kan vieren!

 

Advertenties

3 thoughts on “Nog even afzien

 1. Willem schreef:

  Is er binnen jouw bedrijfstak afgesproken om de vakantie collectief op te nemen? Voor zover mij bekend is de verplichte bouwvakvakantie al tientallen jaren geleden afgeschaft. De gepubliceerde data zijn toch alleen maar adviesdata?
  Ikzelf heb van 1966 tot 2009 bij diverse bouwtechnische adviesbureaus gewerkt, waarvan sinds eind tachtiger jaren op locatie, maar toen waren de collectieve bouwvakvakanties eigenlijk al passé. Voor mijn vakantie ben ik nooit aangewezen geweest op ‘de bouwvak’.
  In principe houdt niks je tegen om je vakantie op te nemen op een tijdstip dat jou beter uitkomt.
  Ongetwijfeld zal de werkgever meteen met bedrijfsbelangen etc schermen en je daarmee onder druk zetten. Druk waaraan je meestal ook toe moet geven, want anders ben je de volgende die het veld mag ruimen. Helaas, ongewenst, maar wel waar.

 2. Ingrid schreef:

  Hier in de vriendenkring stratenmakers, timmerlieden en vrachtwagenchauffeurs (bouw gerelateerd) zij hebben allen alleen de verplichte bouwvak in de zomer. Het is waardeloos aangezien de partner ook niet flexibel kan zijn op haar/zijn werk t.o.v. collega’s m.b.t. het opnemen van vakantie
  Ingrid

  • Willem schreef:

   Het lijkt me inderdaad dat een verplichte vakantieperiode je een stuk minder flexibel maakt in je vakantiekeuze en begin nu ook het vermoeden te krijgen dat ‘de bouwvak’ vooral nog instandgehouden wordt bij/door de kleinere bedrijven. Heb zelf altijd te maken gehad met de grote Nederlandse aannemersbedrijven en het nooit meegemaakt dat die sloten vanwege de bouwvak.
   Zoals in iedere vakantieperiode was het wel minder druk op de bouwplaats, maar daarin is de bouw niet uniek te noemen.
   Wat de ‘verplichte bouwvak aangaat zal ik mijn mening aan moeten passen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s