Op zoek naar routine

Jarenlang deden we de wekelijkse boodschappen op de donderdagavond, van oudsher de koopavond in Grunnen. Daar kwam een beetje de klad in toen de manlief op diezelfde donderdagavond lessen moest volgen, van 12 tot 9 uur, en toen ook nog Knieperzoon z’n eigen bedoeninkje begon, bleken de wekelijkse boodschappen helemaal een lachertje.

Het is waar wat opa’s en oma’s altijd beweerden, bij het ouder worden blijk je echt minder nodig te hebben.  Vroegâh kochten we iedere week een pak melk ( nee niet die ene liter maar zo’n doos met 12 pakken van een liter ), daar kunnen wij met ons tweetjes nu wel drie weken mee toe, gelukkig is het wel de houdbare variant 😉 maar zo zijn er meer goederen waar veel minder van nodig is.

Ik kocht al jaren de aardappelen in een 2,5 kilozak omdat wij niet van die aardappeleters zijn, nu blijkt zelfs zo’n zak te veel en moeten we terug naar een kilootje, daar doen we dan nog twee weken mee ;). Van een hele bloemkool belandt de helft in de kliko als we geen vier dagen hetzelfde willen eten en zelfs een mini romana-sla krijgt bij ons de kans om verlept te raken.images

Waar ‘k voorheen per week rekende met zo’n € 150,00 aan boodschappengeld, voor 3 personen, geregeld een mee-eter (geen pukkel) en waar ook de kapper van betaald werd, de auto afgetankt of as ’t zo uitkwam nieuw beddengoed, hou ‘k daarvan nu meer dan ruim over.

Er moet alleen nog routine inkomen, de voorraden groeien aan en da’s precies niet de bedoeling. ’t Is niet dat ‘k bang ben dat de spullen ‘over datum’ gaan maar voorraden voor een weeshuis is inmiddels niet meer nodig nu we maar met ons tweeën zijn.

 

 

 

Advertenties

One thought on “Op zoek naar routine

  1. Lot schreef:

    Een deel van bloemkool bewaar ik in de groentela van de koelkast en blijft best lang goed. Meestal kook ik iets meer dan nodig en dat vries ik in voor toekomstige soep.
    Van geroosterde bloemkool heb ik altijd meer nodig dan van gewoon gekookte, dat schiet ook lekker op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s