Een zachte dood voor de magnetron

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ‘k nog steeds een magnetron in de bijkeuken heb staan en heel af en toe, zeg maar zo eens per jaar, gebruik ‘k deze om een restje van de afhaalchinees op te warmen.

Toch hè, kan je heel best zonder.

Want behalve dat opwarmen van een bord tjaptoi (wat overigens meestal snotterig gaar wordt in een magnetron) wordt het apparaat enkel gebruikt voor ontdooien. Maar nog niet de helft van de diepgevroren spullen ontdooi ‘k daarin. Een beetje ’n kwestie van ’s ochtends kijken wat er ’s avonds gegeten gaat worden en dan bijtijds ( in mijn geval dus ook ’s ochtends) het spul uit de vriezer halen.

Brood bijvoorbeeld: na inkoop bewaren wij de hele broden in de vriezer, nooit oud brood en altijd vriesvers ;). Ontdooien in de magnetron? dan moet je wel heel veel trek hebben! Brood dat mee gaat in een lunchtrommeltje kan prima bevroren gesmeerd en belegd worden. Vooral dat smeren is errug veel goedkoper want je kan ook nog eens prima schrapen op bevroren brood. Verder als je de boterhammen uitlegt zijn ze in minder dan geen tijd ontdooit.

Toch vergeten het vlees tijdig uit de vriezer te halen? Joh, vooral als het ook nog eens vacuüm verpakt is, kan je het vlees heel gemakkelijk extra snel ontdooien in een bakje (vooral) koud water, ook nooit meer last van ontdooid en tegelijk gegaard vlees. Binnen een half uur is het al te snijden, en als je ’s avonds draadjesvlees had willen eten ben je sowieso te laat.

Groenten ontdooien, gaat even snel in een pan, bodempje water er onder en op ’t gas met dat blok spinazie.

magnetronWeet je, ‘k denk er sterk over om de magnetron een langzame dood te laten sterven…. ‘k ga alleen de crisiscake missen 😉

Advertenties

3 thoughts on “Een zachte dood voor de magnetron

 1. Thea schreef:

  Misschien kan je nog iemand een plezier doen met je magnetron.
  De tijd van op kamers gaande studenten komt er weer aan.
  Een vraag van mij: Waar doe jij boodschappen in Duitsland?
  Op vakantie in Oost Groningen wil ik wel eens even “over de grens
  Groetjes, Thea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s