Keuzes, keuzes (of niet)

Eigenlijk zijn alle supermarkten in nederland behalve qua prijs, één pot nat. Overal vind je de groeten van hak, de pizza’s van dokter utker (uitgesproken met een u en niet als oetker), een beetje van Maggie en iets meer dan alleen de worsten van unox. En, natuurlijk kan je bij alle supers kiezen uit 30 verschillende soorten azijn en 20 olijfoliën. Maar bij de  gewone zonnebloemolie grijp je mis, waarschijnlijk omdat dat het meest verkocht wordt, ofzo….
De winkels die niet in die ene pot nat horen, zijn de turkse supermarkt, toko’s of, en helaas langzamerhand in steeds mindere mate, de natuurwinkels. Sinds natuurwinkels een bedrijfsplan moeten hebben om voor een bankkrediet in aanmerking te komen, moesten de idealisten zich wel verenigen in een inkooporganisatie en is het kleinschalige biowinkeltje inmiddels een heuse supermarktketen waar je ook kant en klaar pizza’s, eenpersoonstoetjes en vegetarische knakworstjes kan kopen.

SONY DSC

Niet dat ik daar iets op tegen heb, ik gun iedereen een vet belegde boterham maar ‘k mis het gevoel dat ‘k heb als ‘k bij de kaasboer een plakje kruidenkaas krijg om te proeven wat ik zou missen als m’n keuze op een blauwschimmeltje zou vallen. (En dan neem je van beide een stukje)

Da’s één van de redenen dat ‘k zo blij ben met de Ommelandermarkt (iedere tweede zaterdag van de maand) en ook dat ‘k zo eens per 2 à 3 maanden een boodschappentripje plan naar ’t buurland. (En ik plan ze NOOIT tegelijk 🙂 ) Natuurlijk heb ik in een Duitse super keuze uit net zoveel olie en azijnsoorten als hier bij Appie en Jumbo samen maar ‘k mag ook kiezen uit wel 5 verschillende soorten koolzaadolie, 6 verschillende typen speltmeel en 15 verschillende soorten komkommer in ‘t zuur.

Zelfs Aldie en Liedl verkopen daar meer keuze dan ze hier ooit mogen

Advertenties

2 thoughts on “Keuzes, keuzes (of niet)

  1. Ernie schreef:

    Ik doe ook veel boodschappen over de grens en de grote stad waar ik naar toe ga heeft een natuurwinkel supermarkt. Een ware walhalla. Ik heb kruidenzout gekocht (1 pond voor 3,59) en 3 zakjes kefir (8,95) De kefir is niet goedkoop maar als ik het via internet bestel, betaal ik ook nog verzend en verpakkingskosten. Nu dus niet. En de verse kruiden waren ook niet duur, 1 euro per bos. Ach altijd leuk om ff in Duitsland rond te kijken, je vind daar net iets andere producten dan hier.

  2. Pecunia schreef:

    Ja, heerlijk over de grens shoppen. Doen wij ook graag. We moeten er wel even voor rijden, maar dan heb je ook wat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s